dinsdag 22 juni 2010

Primeur in Nederland: virtueel rondlopen in Batavia Stad

Een geweldig idee, maar is het ook uitvoerbaar? Nou, dat is gebleken. Met de ontwikkeling van de nieuwe website van Batavia Stad hebben we een ware primeur in Nederland te pakken. Door middel van een levensechte 360º tour geven we bezoekers van www.bataviastad.nl alvast een digitaal voorproefje van wat zij in Lelystad in het echt mogen verwachten.



360º beleving
Binnen het concept ‘Kom eens rondkijken in Batavia Stad’ hebben we een innovatieve en interactieve videoapplicatie ontwikkeld die je virtueel door Batavia Stad laat lopen. Tijdens de wandeling bestuur je met je muis je blikveld om 360 graden rond te kijken en zo elke hoek te zien. Klik je op een van de interactieve elementen in beeld, aangegeven door een ronddraaiend Batavia Stad-logo, dan verschijnt er een venster met meer informatie of videocontent.



Uniek
Bataviastad.nl is hiermee de eerste Nederlandse site waarin de 360º techniek op een zo unieke manier wordt toegepast. Velen kennen inmiddels toepassingen als Google Streetview, maar door het principe te combineren met bewegende videocontent, gaan we in beleving een stap verder.

Tijdens de tour word je vergezeld door drie ‘professionele’ shoppers en een styliste die je voorzien van tips en advies. Zij maken de tourbeleving compleet en helpen je om straks nog lekkerder in het echt te kunnen winkelen in Batavia Stad.

Credits Batavia Stad 360 Tour
Creatie: Joost Hammann (concept, strategie & art), Merter Inci (design), Joko Jongmans (concept, art & copy). Account: Miranda Honselaar, Stefanie de Jong, Joost Hammann. Productie: Beline de Greve.


Geen opmerkingen: