vrijdag 30 april 2010

Kedeng kedeng. Whoe-hoe.



In Het Spoorwegmuseum kun je treintjes kijken. Tuurlijk. Maar er is natuurlijk veel meer. Zodra je de imposante museumdeuren aan het Maliebaanstation passeert, stap je binnen in een schitterende ambiance van staal, stoom en snelheid. Alles wat er ooit over het spoor geboemeld of gedenderd heeft vind je terug in Het Spoorwegmuseum. Waar je wordt meegenomen in de wereld van... de Trein.


Vorstelijke opening tentoonstelling Spoorwegmuseum

Op 14 april 2010 opende Het Spoorwegmuseum vol trots de tentoonstelling Royal Class, vorstelijk reizen. Ook de Royals van weleer reisden voor de Grote Opening per spoor naar Utrecht. Zo waren onder andere Frans Ferdinand, Sissi en Maria Pia aanwezig.

Koningin Beatrix arriveerde op aanvraag van museumdirecteur Paul van Vlijmen in haar eigen trein en verklaarde de expositie officieel als geopend. Ook de tweede wens van de directeur werd gehonoreerd: Hare Majesteit reisde per auto terug naar Huis ten Bosch en liet haar trein in het museum staan.

De televisiecommercial:




De radiocommercial:






En het item van RTL Nieuws over de opening bekijkt u hier.


Koninklijke ontwerpers gezocht!
Tijdens de expositie kunnen jeugdige bezoekers een spannende speurtocht door het museum lopen. Als ware journalisten gaan zij op jacht naar wetenswaardigheden over de wagons van de Koninklijke grootheden. Eenmaal thuis gaat de pret verder. Op www.ontwerpdetrein.nl worden zij uitgedaagd om de nieuwe trein van niemand minder dan Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima te ontwerpen. Op de site hebben de topdesigners in spe een lege wagon tot hun beschikking, die ze naar hartenlust kunnen vullen met alles wat een Koninklijke coupé waardig is. Lederen sofa’s, biljarttafels of een compleet ingerichte bar? Alles is mogelijk: hoe creatiever hoe beter.




Credits campagne Royal Class, vorstelijk reizen
Creatie: Charlotte Vermeer (concept & art), Merter Inci (design), Joost Hammann (concept), Joko Jongmans (concept & copy). Account: Miranda Honselaar.

Geen opmerkingen: