maandag 20 juli 2009

Ik hou van Holland!

Sommige mensen trouwen. Dat kan.
Het wordt alweer net een stukje 'bijzonder-der' wanneer het gelukkige paar Denpasar als trouwlocatie uitkiest. Hoe leuk is het dan, als 50 vrienden en familieleden uit Nederland besluiten dat de zomervakantie die toch wel geboekt moet worden, net zo goed kan plaatsvinden op Bali.















Op 12 augustus zullen Tobias en Sabina elkaar het jawoord geven. Omdat de twee tortelduiven volgend jaar hun Nederlandse paspoort verruilen voor een Indonesisch exemplaar en op Bali gaan wonen, besluit Floris dat Tobias' vrijgezellenfuif een Oerollandse tint moet krijgen. De aftrap vindt daarom plaats in Vo-Town, u ongetwijfeld bekend uit de actuele journalistieke hoogstandjes in de Story, Prive en RTL Boulevard. Uiteraard met een onvermijdelijke fotoshoot in klederdracht, gevolgd door een smakelijke sessie haring happen. Voor een aantal van ons het ontbijt.















Weer terug in Mokum krijgt de groep een uitgebreide uitleg over het brouwproces van Hollands bekendste pils tijdens een bezoek aan de Heineken Experience. Als je toch de toerist in eigen stad uithangt, doe het dan gelijk goed, zullen we maar zeggen.




















De volgende stop is De Keuken Van 1870, alwaar de dag afgesloten wordt -en de avond start- met het eten van heerlijke stamppotten met worst. Onder het mom van 'Amsterdam moet je vanaf het water gezien hebben' verruilt de groep na het diner het veilige vasteland voor een plek op de rondvaartboot.




















Tijdens de tocht door de grachten wordt onze bruidegom in spe geconfronteerd met een ander bruidje op de kade. Op zich geinig. Maar in elke groep van 18 knapen is er altijd wel een Sander die op zo'n moment de onweerstaanbare drang heeft om 'tieten!' te roepen. Daar doe je niks aan.
Ik ben dan zelf meer het type dat enigszins laf wegduikt en net doet alsof hij bij een heel andere groep hoort. Een actie waar ook Tim zich in kan vinden, volgens mij. Overigens is dit iets wat lastiger is dan het lijkt, op zo'n klein stukje achterdek. Interessant wordt het, als dit toch wel behoorlijk ordinaire verzoek om vlees te flashen daadwerkelijk wordt gehonoreerd door de dame in trouwjurk.














Nauwelijks bekomen van de schrik zet de groep weer voet aan wal en kan de kroegentocht-finale beginnen. Via de beste Jordanese kroegen die onze hoofdstad rijk is eindigt deze expeditie met een heerlijke smartlappen singstar sessie in de 2 Zwaantjes. Ik ben er nog schor van. Overigens ben ik ook zeer benieuwd of Theo vanochtend in zijn eigen bed is wakker geworden. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Geen opmerkingen: